Slim schoonmaken met huis, tuin- en keukenmiddeltjes

vloerkleed-reiniging (5)Schoonmaken is niet voor iedereen een hobby. Het kost veel energie en is tijdrovend, maar tóch moet het gebeuren. In dit artikel vindt u manieren waarop u slim kunt schoonmaken met huis, tuin- en keukenmiddeltjes.

Slim schoonmaken met… azijn en zuiveringszout

In grootmoeders keukenkastjes was de azijn en het keukenzout al te vinden. Tegenwoordig komen deze middeltjes ook goed van pas om onaangename zweetluchtjes en vlekken te verwijderen, oppervlakten zoals de waterkoker te ontkalken of te reinigen en om uw haren te wassen.

Om de zweetluchtjes uit uw kleding te verwijderen vult u een emmer met water en een halve liter (schoonmaak)azijn. In dit mengsel laat u de vieze kleding een nacht weken. Om de geur van de azijn uit de kleding te halen kunt u de in azijn geweekte kleding wassen met de rest van de kleding. Na een eventuele tweede wasbeurt is de geur uit uw kleding verdwenen.
Door een vlek in te wrijven met zuiveringszout en dit in te laten trekken zal de vlek uit uw kleding trekken. Het is belangrijk om het deel waarmee het zuiveringszout is ingewreven niet in het water te laten weken.

Met een mengsel van azijn en zuiveringszout kunt u bijvoorbeeld de douche of het tapijt schoonmaken. Dit goedje verwijdert schimmels, kalkresten en zorgt voor glans.

Met azijn kunt u ook de waterkoker ontkalken. Vul de waterkoker voor de helft met water, voeg hier azijn aan toe en laat het koken. Doe dit bij voorkeur buiten, want het koken stinkt. Als het nodig is kunt u dit proces nog een keer herhalen met een nieuw mengsel van water en azijn. Vóór gebruik van de waterkoker brengt u water aan de kook om de azijnsmaak- en geur uit het apparaat te krijgen.

Door uw haar te wassen met zuiveringszout en na te spoelen met appelciderazijn, wordt u hoofdhuid gezonder en gaat het haar glanzen. Daarnaast wordt het minder snel vies dan wanneer je het wast met standaard shampoo. Dit komt doordat de chemische ingrediënten in standaard shampoo uw haar en hoofdhuid uitdrogen.

Slim schoonmaken met… Cola

Cola is een geliefd koolzuurhoudend drankje. Dit populaire drankje werkt ook prima als schoonmaakmiddel. De prijs van cola ligt ook een stuk lager dan die van de bekende schoonmaakmiddelen.

Cola helpt onder andere tegen een verstopte gootsteen. Door een liter door de gootsteeb te gieten blijft verstopping langer uit.

Conclusie

Huis, tuin- en keukenmiddeltjes zijn dus uitstekend te gebruiken als schoonmiddelen voor schoonmaakdilemma’s in en rondom huis. Wij hopen dat u baat heeft bij deze tips! Wilt u liever een schoonmaakbedrijf inhuren dan zelf schoonmaken? Neem dan een kijkje op Schoonmaakbedrijf Schiedam