Waarom het gebruiken van een elektrische sigaret veel beter is dan roken?

e-sigaret startset Eleaf-TesseraIs het gebruiken van een elektrische sigaret beter dan het roken van een gewone sigaret? Het is een vraag die vaak wordt gesteld. We kunnen het roken van een elektrische sigaret en een gewone sigaret eenvoudig met elkaar vergelijken.

De elektrische sigaret is beter voor de gezondheid

Het is algemeen bekend dat roken schadelijk is voor de gezondheid. Zo is zeker dat roken allerlei vormen van kanker kan veroorzaken. Vooral longkanker is een veelvoorkomende doodsoorzaak. De kanker wordt veroorzaakt door allerlei schadelijke stofjes in de sigaret. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ingrediƫnten van de e-liquid die schadelijke stofjes niet bevatten. Er is dus geen verband tussen het ontstaan van kanker en het gebruiken van een elektrische sigaret.

Ook de rook van een sigaret kan de gezondheid schaden. De bijtende rook kan zowel de longen als de bloedvaten in je lichaam beschadigen. Rokers zijn minder fit, soms kortademig en hebben een minder goed immuunsysteem. Gebruikers van een elektrische sigaret ademen damp in. Er zijn geen ernstige gevolgen voor de gezondheid bekend.

De verschijning en de geur

Roken van sigaretten heeft een negatieve invloed op iemands verschijning (aantrekkelijkheid). Roken heeft een negatieve invloed op iemands huid, haar, handen, tanden en kleding. Door de rook ontstaan bijvoorbeeld gele vlekken op de vingers en op de tanden. In de haren en kleding laat de rook een onprettige geur achter. Mensen die dampen krijgen geen gele tanden of gele vingers van het dampen. Er zijn e-liquids die zorgen voor een damp met een reuk. Doorgaans is dit een aangename geur.

Roken is niet cool, dampen wel

Over het algemeen wordt het roken van sigaretten niet gezien als cool. Men denkt vaak negatief over rokers. Over gebruikers van een e-sigaret wordt minder negatief geoordeeld. Er zijn mensen die het dampen, in tegenstelling tot het roken, wel cool vinden.

De prijs van roken en dampen met elkaar vergeleken

Roken van sigaretten is duur, mede door de belastingen die door de overheid worden geheven. Roken is inmiddels erg duur geworden. Wie de elektronische sigaret moet in het begin wel kosten maken. Toch is dampen veel goedkoper dan roken. Heb je behoefte aan nicotine? Producten om te roken zijn veel duurder dan producten om te dampen. Toch hebben veel rokers nog niet geprobeerd om te dampen. Waarschijnlijk denken veel rokers dat ze hun behoefte aan nicotine alleen kunnen bevredigen door sigaretten te roken.